Vi använder kakor (cookies) så overtornea.se ska fungera och kunna utvecklas. Läs mer om cookies.

Here you can choose in which language you would like to read our website. We are using Google Translate when translating content on this website.

Rörliga livsmedelsanläggningar

Efter 30 dagar betraktas enligt Plan och bygglagen den "rörliga" eller tillfälliga (utan hjul) livsmedelsanläggningen inte längre som mobil eller tillfällig, utan som stationär/permanent.

Detta gäller även de mobila anläggningar som har giltiga godkännanden eller registreringar från andra kommuner eller EU-länder.

Lokalkrav

  • En livsmedelsanläggning måste ha.
  • Tillgång till utrymme för förvaring av livsmedel
  • Godkänd bakomlokal för förvaring och förberedelser
  • Tillgång till utrymme för rengöring av utrustning, förutsättningar för god personlig hygien genom bland annat tillgång till toalett.
  • En lämplig uppställningsplats från livsmedelshygienisk synpunkt.

Vad får du sälja i en livsmedelsanläggning som uppfyller lokalkraven ovan?

  • Färdigförpackade livsmedel som genomgått värmebehandling
  • Korv och hamburgare med tillbehör
  • Souvas med tillbehör
  • Färdigpackningar av livsmedel som är lättfördärvliga från mikrobiologisk synpunkt, färskt och fryst kött, färska och frysta fiskeriprodukter, samt icke värmebehandlande beredningar av kött och fiskeriprodukter
  • Färdigförpackade icke värmebehandlade beredningar av till exempel gravad lax, kallrökt lax, inlagd sill, kallrökta charkvaror, färskost, tillbehör som skagenröra, räksallad.

 


Skriv ut