Vi använder kakor (cookies) så overtornea.se ska fungera och kunna utvecklas. Läs mer om cookies.

Here you can choose in which language you would like to read our website. We are using Google Translate when translating content on this website.

Natur

Information

Övertorneå kommun ligger naturskönt, det råder det inga tvivel om. Tanken glider naturligt till älvdalen med de omgivande ängar och ladorna utspridda lite här och där. Vi har länge tagit landskapsbilden som självklar, något som alltid ska finnas. Det vi kanske glömmer är att vår landskapsbild är något som skapats av våra förfäder och mödrar, som brukat marken för sin överlevnad. Till följd av att bland annat många jordbruk lagts ner växer mycket marker igen och vår landskapsbild förändras till något annat.

Tekniska enheten har under de senaste åren arbetat med att röja upp på de tätortsnära naturmarker som varit kraftigt igenväxta. Detta till glädje för besökare, förbipasserande och boende. Ett exempel på ett sådant projekt är "Särkijärvi Ekopark". Ett tätortsnära naturområde som iordningställts för rekreation och friluftsliv. Projektet har genomförts med statligt stöd för lokal och kommunal naturvård.


Skriv ut