Gåvor och uppvaktning

Gåvor och uppvaktning till våra medarbetare sker vid vissa, på förhand, bestämda tillfällen.

Uppvaktning av medarbetare

50 år

Från och med 2018-01-01 får tillsvidareanställda medarbetare, eller visstidsanställda med en anställning som varar i minst sex månader, ta ut en extra dag betald ledighet under året de fyller 50. Ledigheten söks som "tjänstledighet med lön" via blanketten för ledighetsansökan och lämnas in till lönekontoret.

Närmsta chef ansvarar för att medarbetaren också uppvaktas med blommor och ett presentkort till ett värde av 2 % av ett prisbasbelopp i anslutning till födelsedagen.

25 års anställning

Medarbetare som har varit anställda i 25 år uppvaktas med guldur, eller presentkort (förtjänsttecken). Förtjänsttecken utdelas vid kommunfullmäktiges decembersammanträde.

Avtackning av medarbetare

När medarbetare slutar sin anställning eller avgår med pension, ska förvaltningen uppvakta enligt följande regler:

Vid sammanhängande anställningstid om

• 1-3 år uppvaktas med ljuslykta
  • 4-24 år uppvaktas med dricksglas
  • 25 år uppvaktas med klocka (förtjänsttecken)
  • 26 år och mer uppvaktas med dricksglas

I samband med att medarbetare avgår med pension ska avtackning ske vid kommunfullmäktiges decembersammanträde samtidigt med utdelning av förtjänsttecken.

Gåvorna rekvireras från kommunledningsförvaltningen. Blommor vid avtackning och uppvaktning ombesörjs och betalas av respektive förvaltning. Blommor i samband med förtjänsttecken ombesörjs centralt.