Utbetalningar av löner, ersättningar med mera

Lönen betalas ut av lönekontoret, som också är kontaktperson och ansvarig för alla typer av frågor och ärenden som rör ersättningar och lön.

När du nyanställs vid Övertorneå kommun ska anställande chef upprätta två exemplar av anställningsbeviset. Du behåller ett av exemplaren och det andra skall chefen skicka till lönekontoret med uppgifter om namn, adress, telefonnummer. För din egen skull är det också viktigt att du under din anställning kommer ihåg att uppge ändringar som rör flytt av bostad.

Övertorneå kommun samarbetar med Sparbanken Nord. Har du en annan bank måste du kontakta den banken när du börjar arbeta hos oss för att din löneutbetalning ska fungera.

Hos oss utbetalas lön den 27:e varje månad. Om den 27:e skulle infalla på en lördag eller på en söndag utbetalas lönen ut den närmaste vardagen dessförinnan.

Samtliga avvikelser av lön justeras på månadslönen efter att den inträffat som exempelvis vid sjukdom, semester och övertid.