Vi använder kakor (cookies) så overtornea.se ska fungera och kunna utvecklas. Läs mer om cookies.

Here you can choose in which language you would like to read our website. We are using Google Translate when translating content on this website.

Äldreomsorg händer

Stöd och omsorg

Här kan du läsa om det stöd och verksamheter som vi erbjuder barn, ungdomar och vuxna i kommunen.

En av kommunens viktigaste uppgifter att se till att alla som bor i Övertorneå får den hjälp de behöver för att kunna leva ett självständigt liv med god kvalité. De allra flesta av de sociala verksamheterna har kommunen valt att samla inom socialtjänsten som ansvarar för omsorg för äldre och funktionshindrade samt rådgivning, behandling och stöd till barn, ungdomar och vuxna.

Orsaken till att man behöver stöd kan bero på många olika saker. Man kanske hamnar i en ekonomiskt besvärlig situation eller får problem med alkohol- eller annat drogmissbruk. Det kan även handla om att man utsatts för våld eller andra former av övergrepp. Det kan också vara så att man känner oro för någon närstående som av olika anledningar riskerar att fara illa.

På dessa sidor finns information om den sociala omsorg som finns tillgänglig för alla som bor och vistas i Övertorneå kommun.

Socialnämndens verksamhetsplan för 2018 hittar du till höger under rubriken "Mer information".


Skriv ut